HAJDÚBÖSZÖRMÉNY SZÍVÉBEN A GYGYK KOLLÉGIUMA
2019. február 18. írta: KOMA, kollégisták online magazinja

HAJDÚBÖSZÖRMÉNY SZÍVÉBEN A GYGYK KOLLÉGIUMA

A címmondat több szempontból is igaznak bizonyul, hiszen amellett, hogy az egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának kollégiuma a város központjában, jól megközelíthető helyen található, hosszú évek során a főként lányhallgatók által lakott hely a város lakói szívébe is belopta magát.

A kollégium a GYGYK kampuszán helyezkedik el, rögtön a főépület és a Roma Integrációs Központ mellett, mögötte a Gyakorló Óvodával. 210 férőhelyes, többnyire hat ágyas szobáit idén már főleg gyógypedagógus hallgatók töltik meg, az eddig megszokott magas létszámú óvodapedagógus hallgatók, s kisebb számban, de magukat mégis képviseltető csecsemő- és kisgyermekgondozó és szociálpedagógus hallgatók mellett.

koli_telen.jpgMég télen is a GYGYK Koli a legszebb (fotó: DE GYGYK - Czibere Péter)

A lakók részére 2 megfelelően felszerelt ételmelegítő/konyha, 2 tanuló terem, 3 klubszoba áll rendelkezésre, s az alagsorban egy inkább tornateremnek beillő „konditerem”, mely egy–két eszközzel is a mozogni vágyók segítségére lehet. Emellett az épület közepén elhelyezkedő díszudvarunk nem csak a dohányzók kedvelt helye, a kijelölt dohányzóhely miatt, amíg az idő engedi, jó pár ember pihen meg itt órái között, vagy tölt el pár kellemes órát társaságban. Nem túlzunk, ha azt mondjuk, közösség építésből és fejlesztésből jelest érdemelhetne.

teli_kep.jpgTéli pompában a kollégium díszudvara (fotó: DE GYGYK - Hajdu Anna)

A kollégium könnyen megközelíthető a város különböző pontjairól, de a Kálvin téri buszmegálló is csak pár percre van tőle, ezért aki Debrecenből szeretne bejönni is könnyű szerrel megteheti.

Az idén állt fel újra a kollégiumi kulturális bizottság (KKB), melybe három tag került megválasztásra: Hajdu Anna elnök, Gégény Boglárka és Volosinovszki Zoltán alelnökök. Emellett persze lehetőségeinkhez és a lelkes jelentkezésekhez mérten további tagok felvételét tervezzük.

 

Programjainkról röviden:

            A KKB szoros együttműködésben áll karunk Hallgatói Önkormányzatával, ezért programjaink és persze látogatottságuk nehezen lehetne elkülöníthető. Az első félévben, a HÖK által rendezett „Főiskolás party”-k, – aminek helyszínét a hajdúböszörményi Deszka Bisztro&Bar szolgáltatja – kapnak főszerepet, hiszen a cél az elsőévesek számára az ismerkedés, kis bevezetés karunk iskolán kívüli életébe. Ezek mellett van egy Halloween (KKB, HÖK szervezés) és egy Mikulás hét (KKB szervezés), melyeken több napos program várja az ünnepek fényében a hallgatókat. S persze az elmaradhatatlan Gólyabálunk ad még nagyobb programként hangulatot hallgatóinknak a HÖK szervezésében.

mikulas_1.jpgKollégiumi mikulás CSOMAGOSZTÁS stílusosan (fotó: DE GYGYK - Lajos Zsófia)

A második félévben Végzősbúcsúztatóval köszönünk el utolsó éves kollégista társainktól, melynek célja az itt töltött éveik felidézése, s egy kis játékos szórakozás még utoljára. Ezt követi a GYGYK Easter Campus Day, melyet azért vezettünk be, hogy a Húsvét és a jó idő alkalmából kis tojásgyűjtögetésre, szalonnasütésre invitálhassa a KKB a kollégistákat. Ebben a félévben két nagyobb program még: a GYGYK Kolifesztivál, melyen kicsit a majálisok hangulatát szeretnénk a kollégium díszudvarára varázsolni, szabadtéri játékok és különböző ételek segítségével. A másik program a GYGYK Szakhét, melyet a HÖK szervez. A három napos programsorozatban szerepel a Felezés a másodéves hallgatóinknak, grill-terasz, főzőverseny, s nem utolsó sorban az esti szabadtéri bulik.

felezo.jpgFelezős lányok a szakhéten (fotó: DE GYGYK - Kiss Róbert)

Nagyobb programjaink mellett gyakoriak a kreatív délutánjaink, Társasjáték, Film és Karaoke estjeink, s Hallgatói Klubb-os bulijaink.

tokfaragas.jpgHalloweeni Tökfaragó lányok és a remekmű (fotó: DE GYGYK - Ésik Enikő)

A KKB és a HÖK programjainak célja, hogy mind kollégista és nem kollégista hallgatóinknak felejthetetlen pillanatokat teremthessünk egyetemi éveik alatt.

 

DEBRECENI EGYETEM

DE GYGYK KOLLÉGIUMA

                              Kulturális Bizottság

süti beállítások módosítása