Sportkollégium a Nagyerdő szélén
2018. november 14. írta: KOMA, kollégisták online magazinja

Sportkollégium a Nagyerdő szélén

A nevével ellentétben nem sportolók által lakott diákotthonról van szó, bár sportolni itt is lehet: aszfaltos foci-, kosár- és röplabdapályával, valamint konditeremnek becézett torna- és rendezvényteremmel rendelkezünk.

sportkoli_oszi_hangulat.jpg

Őszi erdei hangulat a koliudvaron

Kicsiny, a természetbe burkolózott kollégiumunknak két különálló épülete van, amely 88 férőhellyel rendelkezik. A szobák túlnyomó többsége 3 ágyas, de akad 2 ágyas is. Jól felszerelt, bármikor igénybe vehető konyhák és tanulószoba áll a lakók rendelkezésére.

Az épületek a Nagyerdő szélén helyezkednek el, így nap mint nap találkozhatunk a természet csodáival. Hol egy-két mókus szaladgál, hol pedig hőn szeretett védelmezőnk és totemállatunk Belzi.

belzi_foto.jpg

Közjószág – Belzi kutya, a kollégium totemállata

Fenntartása (élelmezés, védőoltás, élősködőirtás, stb.) a kollégisták közadakozásából

 

A kollégium busszal a távolabbi egyetemi kampuszokról is könnyen megközelíthető, villamossal pedig 15-20 percre van a belvárostól, ami további plusz pont.

Ebben az évben négy kulturális bizottsági (KKB) tag került megválasztásra: Szakolczai Soma elnök, Szakolczai Lilla és Kovács Máté Dániel alelnökök, valamint Szücs Dániel tag.

Programjainkról röviden:

Az egyetemen egyedülálló módon, kollégiumunkban – a megalakulása óta – hagyomány az év eleji kocsmatúra. Ezen a kollégisták többsége végigjárja városunk nevezetes kocsmáit, bemutatva azok jellegzetes italait. A túra fő célja a többi kollégista megismerése.

Október elején, szokásunkhoz híven, a kollégiumi tűzrakó helyen bográcsolunk. Az ételt és italt a KKB biztosítja a kollégistáknak, a vacsorát hajnalig tartó mulatozás követi.

fozes.jpg

Főzőcske En plein air

Csakis tűzgyújtási engedéllyel!!!

 

Hasonló rendezvényünk a Halloween-buli, melyet a kondi- és rendezvényteremben tartunk. Élő zenével, jelmezversennyel és ellátással készül a Kulturális Bizottság az itt lakók szórakoztatására.

Decemberben a Mikulás látogat el a hallgatókhoz, puttonyában minden jóval, majd forralt borral kínáljuk meg a hallgatókat.

szexi_krampuszok.jpg

SANTA CLAUS IS COMING AS WELL!

Illuminált Mikulások helyett most inkább csinos krampuszlányokat mutogatunk

A tanév második félévében farsangi jelmezversenyünkön lehetőséget adunk azoknak a kollégistáknak, akik Halloweenkor lemaradtak a győzelemről, hogy azt most megszerezhessék. Itt is forralt borral várjuk a látogatókat.

Nőnapkor egy szál virággal lepjük meg hölgy hallgatóinkat, Húsvétkor pedig a nyuszik látogatják meg fiú lakóinkat.

Májusban a nagyrendezvények után, hogy rápihenjünk a vizsgaidőszakra, megtartjuk a második főzésünket, melyen ismét a KKB vendégeli meg étellel, itallal a kollégistákat.

A családias hangulatot – a kellemes lakó- és festői természeti környezet mellett – a Kulturális Bizottság által szervezett programok teremtik meg. A rendezvények lehetővé teszik, hogy a hallgatók jobban megismerhessék egymást, és abban reménykedünk, hogy itt tartózkodásuk során sok élménnyel gazdagodnak.

                                                                                               DE SPORTKOLLÉGIUM

                                                                                                    Kulturális Bizottság

 

 

Sports Dormitory on the edge of the Grand Forest.

Despite its name, the dorm is not for sportsman only, although, you can do sports there as the dormitory is equipped with an asphalt soccer-, basketball-, and volleyball field and an event hall, which is often just referred to as “the gym”.

The small, wrapped-in-nature dormitory has two separate buildings and can host 88 boarders. Most rooms are triple, but you can find twin rooms as well. Well-equipped kitchens and a study hall is at the disposal of the lodgers.

The dorm is easily accessibly by bus even from the furthest campus, and it is 15-20 minutes from the city centre by tram, which is also a plus.

Their programmes include Halloween and carnival costume contest, cookery, pub crawl, Santa day, Women’s day and Easter Monday sprinkling.

süti beállítások módosítása