Zöldséges bulgur
2018. november 14. írta: KOMA, kollégisták online magazinja

Zöldséges bulgur

A bulgur, más néven búzatörek egészséges, rostban gazdag élelmiszer. Nagy előnye még, hogy gyorsan elkészül. Hasonlóan kell vele bánni, mint a rizzsel. Szinte mindenhol kapható már, főként nagy áruházakban. Kollégisták számára kifejezetten előnyös! Miért? Gyors, egészséges, könnyű elkészíteni.

Lássuk hogyan!

A főzni kívánt mennyiséget hideg vízben megmosom. Leszűröm.

Vajat, vagy olíva olajat teszek egy edénybe és azon kicsit pirítom. Kétszeres mennyiségű vízzel felöntöm. Ha mirelit zöldséget használok, vagy zsenge zöldségeket, akkor azokat apróra vágott formában hozzáadom, sózom, borsozom. Együtt puhára fő. Néha meg kell keverni. A végén befedve tovább párolódik, ezt figyelembe kell venni. Azaz ne főzzük rögtön teljesen puhára!

Ha a zöldség ó, vagy keményebb, akkor külön lehet párolni és aztán összekeverni.

A zöldségeket illetően lehet kreatívan variálni, szintúgy a fűszerezést is.

Ez lehet körete csirkemájnak, húsnak, de önálló ételként is finom.

 Írta: Szemán Gáborné

zoldseges_bulgur.jpg

 

süti beállítások módosítása