Bemutatkozik a Borsos József Kollégium

Bemutatkozik a Borsos József Kollégium

A Borsos József Kollégium a Műszaki Kar szomszédságában, egy sokszínű, jó közösséggel bíró kollégium. A lakók között nem csak műszakis, hanem más karok hallgatói is vannak, valamint egy emeleten külföldi diákok foglalnak szállást.

Az épület a maga 10 emeletével több, mint 280 főt képes elszállásolni. Az emeleteken 10 háromágyas és egy egyágyas szoba található, továbbá a második emeleten tanulószobával, a tizedik emeleten pedig két tanteremmel is rendelkezik, melyekben egyetemi órákat is tartanak órarend szerűen, hiszen a két épület között könnyű az átjárás. A 6. emeleten mosókonyha, több emeleten pedig biciklitároló is található, természetesen konyhával is rendelkeznek az emeletek, amiket bármikor igénybe lehet venni.

bjk.jpg

A Kollégium jól megközelíthető tömegközlekedéssel és a belvárostól csupán 10 percnyire helyezkedik el.

A környékén számos vegyesbolt, pékség, fénymásoló működik, ami kiszolgálja a lakók igényeit, de a földszinten van egy Büfé, ami a lent tanuló diákok örömére estig nyitva tart és ellátja őket a tanuláshoz szükséges enni és innivalókkal.

A Kollégiumi Kulturális Bizottság (KKB) 11 taggal rendelkezik, akik rendszeresen szerveznek programokat, ezzel színesítve a Kollégium hétköznapjait.

kkb.jpg

Programjainkról Röviden:

Szeptember elején a „Beköltözős napok” alkalmával három napon keresztül változatos programokkal mutatjuk be a várost, a közeli kocsmákat és tanítjuk meg a gólyáknak a praktikákat az egyetemi élettel kapcsolatban. Sorversenyek, csapatépítő játékok, szintvetélkedők és főzés alkotja a programok gerincét.

A méltán híres és egyre népszerűbb „Átjárós Buli” már hagyománnyá vált, amely 1-2 havonta kerül megrendezésre az Egyetemet és a Kollégiumot összekötő átjáróban. Ezt az eseményt nem csak a Kollégium lakói számára rendezzük. Gyakran lehet jelentkezni ilyenkor sorversenyekre, kocsma - sportversenyekre melyek dobogós helyezettjei jutalomban részesülnek. Van külön Halloweeni, Mikulás és Húsvéti átjárós buli is.

mikulas.jpg

A hétköznapi programok között vannak a Társasjáték estek, melyekre bárki jelentkezhet és hajnalig tartanak a játszmák, valamint a Moziestek melyen 2-3 film is vetítésre kerül.

tarsas.jpg

A sportesemények sem elhanyagolhatók, hiszen az egyetem tornatermében hetente többször is, este 8-10-ig lehet kosárlabdázni, röplabdázni és focizni, attól függően, hogy a lakóknak mihez van épp kedve.

Idén először megrendezésre került a „Koli Bikája” verseny is, melyen a legrátermettebb fiúk versenyeztek a címért.

A programok közül nem maradhat ki a minden év februárjában, a második félév megkezdése előtt megrendezésre kerülő hagyományőrző disznóvágás az iskola udvarán.

DE Borsos József Kollégium

Kollégiumi Kulturális Bizottság

 

Borsos József Dormitory

Just near the Faculty of Engineering you can find a familiar dormitory with a great community.

The 10-floor building has a capacity of housing more than 280 students. There are 10 three-bedded and one single-bed rooms in each floor, as well as a common kitchen. In addition, you can find a study room on the second floor, a laundry on the 6th floor and multiple bicycle storages on some floors. Furthermore, sincet he building has a direct connection to the building of the faculty, there are 2 classrooms on the 10th where university classes are held regularly.

The dormitory has very good public transport connections with the key areas of the city, the city center is just 10 minutes away.

You can find many grocery stores, bakeries, copy shops in the vicinity. Besides this there is a canteen on the groundfloor which supports the students with all of the foods and drinks necessary for comfy studying.

The dormitory also has a Cultural Committee with 11 members, they are responsible for the social life of the dormitory, organizing events regularly for spending good times with your fellow dormitory members. A few examples of the programs are: „Move-in Days”, Boardgame Evening, Movie Evening, Passageway Party, Santa Claus.

 

UD Borsos József Dormitory

Cultural Committee

süti beállítások módosítása