Hozzávalók:
- 1/2 dl szénsavmentes ásványvíz
- 1 zöldtea filter
- 15 dkg kisebb alma reszelve, vagy 1 dl almalé
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- 1 evőkanál méz, (2 dkg)
- 4 evőkanál jó minőségű, krémes joghurt, (10 dkg)
- 1 dl 100%-os narancslé
- csipetnyi őrölt fahéj
- Kimaradhat,de passzol hozzá egy kevés reszelt gyömbér is
Elkészítés
Az ásványvizet felforraljuk, és ráöntjük a zöldtea filterre. 5 perc múlva leszűrjük, és áttöltjük a turmixgépbe (ha nincs, akkor egy kancsóba).
Ezután az erős teához hozzáreszeljük a megmosott, héjas almát – természetesen csutka nélkül –, majd belereszeljük a gépbe a megmosott fél citrom illatos, sárga héját. Ha nincs turmixgép almalevet használunk!
Amikor ezzel megvagyunk, a megkopasztott citrom félből ujjainkon átszűrve rácsepegtetünk 1 evőkanálnyi levet a zöldteás-citromhéjas almára, aztán belekanalazzuk a gépbe a mézet meg a joghurtot.
Utána zúdítjuk a narancslevet, beleszórjuk az őrölt fahéjat, és az egészet összeturmixoljuk, vagy jól elkeverjük.
Írta: Szemán Gáborné