„Fogadom, hogy…”
2018. november 14. írta: KOMA, kollégisták online magazinja

„Fogadom, hogy…”

Csibeavató a Tisza István Kollégiumban

A kollégium hagyományaihoz híven idén is lezajlott az első éves egyetemi hallgatók avatója, amelyen öt csapat, azaz több mint negyven fő mérettetett meg a Kulturális Bizottság által szervezett játékos vetélkedőn.

A „csibék” október 9-én 20:00-kor gyülekeztek a megbeszélt helyen, de már előzetesen volt alkalmuk találkozni a csapatvezetőkkel, akik a rendezvény előtt személyesen keresték meg a hallgatókat.

dsc04084_1.JPG

A csapattagok között gyorsan kialakult az összhang, amelyet tovább fokoztak azok a feladatok, amelyekben a csapatindulót és csapatnevet kellett kitalálniuk. Ezt követték az ügyességi játékok, amelyek változatosságukkal azt a célt szolgálták, hogy a számos karhoz és szakhoz kapcsolódó, különböző érdeklődésű személyek egyaránt jól érezzék magukat a rendezvényen.

dsc04193_1.JPG

A vetélkedő természetesen nem volt tét nélküli, az első három csapat nyereménye egy-egy üveg szeszes ital volt, amelynek elfogyasztásának idejéről és helyéről a csapatok közös megegyezés alapján dönthettek, ezzel megteremtve a lehetőséget arra, hogy a diákság az avató után is összeüljön találkozni, az új ismeretségeket ápolni.

dsc04171_1.JPG

dsc04315_1.JPG

Az esemény lezárásaként elhangzott az elsőévesek esküje. A hagyományos szöveg először a Kulturális Bizottság elnökének felolvasásában volt hallható, amelyet a „csibék” lelkesen elismételtek, majd ugyanezzel a lelkesedéssel vetették bele magukat a Kocsmatúrába, amelyet a szervezők és csapatvezetők óvó figyelemmel kísértek végig, egészen addig, míg mindenki vissza nem került arra a helyre, amely a 2018/19-es tanévben a „csibék” második otthonául szolgál majd, a TIK-be.

dsc04297_1.JPG

 

Írta: Béni Brigitta Anett

Képek: Molnár Kálmán

  

“I solemnly undertake to…” - Hatchling inauguration at the Tisza István dormitory

The traditional hatchling inauguration for freshmen was held on October 9. The vide range of team-building exercises (team anthem, dexterity games etc.) furthered the social introduction of the boarders. Following the Hatchling Pledge, the enthusiastic lodgers went on a pub crawl.

süti beállítások módosítása